+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 26
  1. #1
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612

    Trying to shrink my Ghost image...

    I'm trying to shrink my image under 700MB so it can fit on a CD. I'm installing Win2k Adv Server with SP4 and latest MS updates. There are some other components I need to install like HP management agents.

    I delete my page file, delete the extracted HP installation files and my image comes out to 753MB compressed! Any thing else I can do to get rid of some space?

  2. #2
    No pants, Wearin'a Helmet MitaDC's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Coeur D' Alene,Idaho
    Posts
    3,459
    hold on, don't u need the page file?...
    Dr. Cox -Newbie, Stay. Oohhh what a good boy you are, Newbie..... DEAR GOD JUDY HOW MUCH PRODUCT DO YOU USE?
    J.D -None. It's like this when I wake up

  3. #3
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    you couldnt get the ghost compression to work?
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  4. #4
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    You do need the page file, but for purposes of making an image you can set it to 0. When the machine reboots, it indicates that virtual memory is too low error. After I copy the image to a new machine and the sysprep setup wizard runs, Windows automatically sets the minum recommeded page file size.

  5. #5
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    Quote Originally Posted by John Prophet
    you couldnt get the ghost compression to work?

    The raw size of my OS is about 980MB, after compression it drops down to approx 750MB. My goal is to get it under 700MB to fit on a CD.

  6. #6
    No pants, Wearin'a Helmet MitaDC's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Coeur D' Alene,Idaho
    Posts
    3,459
    could you just uninstall some of the updates from M$? What compression are you using?
    Dr. Cox -Newbie, Stay. Oohhh what a good boy you are, Newbie..... DEAR GOD JUDY HOW MUCH PRODUCT DO YOU USE?
    J.D -None. It's like this when I wake up

  7. #7
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    you just absolutely cant have it go onto 2 cd's?
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  8. #8
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    I guess you could always go in and strip out stuff like screensavers, games, help files that contain graphics etc
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  9. #9
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    I may just try to do an install without any service pack and updates.

  10. #10
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    I think if I did that I would at least apply the blaster and sasser worm patches....otherwise it is easy to get infected even if you go straight to msofts update site

    what I usually do is have those 2 patches on disk etc and I apply them before I put the comp on my lan to go do the updates


    -------


    why cant you just put it all on 2 disks? seems that would be more natural.....just go with 2 disks but go ahead and get all the updates etc etc
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  11. #11
    Senior Member Foggy's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    CCC by the Sea
    Posts
    865
    [QUOTE=Fofo]I'm trying to shrink my image under 700MB so it can fit on a CD."

    I might have missed something but why don't you get some 800 mb cd's?
    You can't get there from here

  12. #12
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    I haven't heard of those, do they sell 800MB cds??

  13. #13
    No pants, Wearin'a Helmet MitaDC's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Coeur D' Alene,Idaho
    Posts
    3,459
    um I don't think so, I have never heard of a 800MB cd there is a 650MB 72min cd and a 700MB 80min cd

    (I think it is 72min)
    Dr. Cox -Newbie, Stay. Oohhh what a good boy you are, Newbie..... DEAR GOD JUDY HOW MUCH PRODUCT DO YOU USE?
    J.D -None. It's like this when I wake up

  14. #14
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  15. #15
    No pants, Wearin'a Helmet MitaDC's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Coeur D' Alene,Idaho
    Posts
    3,459
    wow where have I been? lol
    Dr. Cox -Newbie, Stay. Oohhh what a good boy you are, Newbie..... DEAR GOD JUDY HOW MUCH PRODUCT DO YOU USE?
    J.D -None. It's like this when I wake up

  16. #16
    Did you try Google yet? Siliconjunkie's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Buckhannon, WV
    Posts
    3,468
    Why not just put the image on the network? To me, that is the beauty of Ghost.
    My computer is bigger than yours!

  17. #17
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    SJ...what is the "quick n dirty" method for using networked images?

    I suppose it is just a special network boot floppy? so you need to have a nic with drivers on the floppy?
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

  18. #18
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    I did put my image on the network as well, I just wanted to try to fit it on a CD thats all. Right now I'm distributing them via the network.

  19. #19
    Senior Member Fofo's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    612
    Quote Originally Posted by John Prophet
    SJ...what is the "quick n dirty" method for using networked images?

    I suppose it is just a special network boot floppy? so you need to have a nic with drivers on the floppy?
    Yes I use a network boot floppy, searches via DHCP for the ghost server.

  20. #20
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10,819
    Ive never tried it with ghost....but I did try a network install of w2k and I never could get it to fly...never could get it to pick up the dhcp from the server
    "Even a fool is thought to be wise if he is silent"

Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above.

What is 10 and 5 added together?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is it worth reinstalling windows?
    By hathor in forum Applications and Operating Systems
    Replies: 32
    Last Post: July 31st, 2004, 12:37 PM
  2. Norton Ghost is a waste of money. Don't buy it!
    By J g in forum Applications and Operating Systems
    Replies: 6
    Last Post: January 14th, 2004, 04:06 PM
  3. Need help in Constrain Proportioning in Adobe Photoshop
    By abieroy in forum Graphic Design and Digital Photography
    Replies: 2
    Last Post: May 22nd, 2003, 08:40 PM
  4. Forcing Ghost Image onto one partition
    By NeoStarO1 in forum Storage Related
    Replies: 5
    Last Post: February 28th, 2003, 06:57 PM
  5. Confession time....I dont really know what an image is.
    By newbie~wan in forum General Tech Discussion
    Replies: 23
    Last Post: January 2nd, 2002, 10:46 AM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc