+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3

    Help, video Sync problem!

    Hey, for the longest time I've been trying to make minecraft videos. Ever since I got minecraft in fact. I have downloaded about 2 or three programs to record and all of them have the same outcome. The audio/video sync is disheveled. I am currently recording with hypercam2. A program that's apparently reputable, but didn't help my problem either. Anyway, in the beginning of the video the synch is fine, then as it goes on, off by half a second, then two, eventually up to four seconds. Which is very noticeable. I downloaded a sync program but it didnt help as it may have helped the synch at one part of the video but now the beginning is off. For hypercam these are the settings, although I dont think it has to do with the program its self idk maybe its another setting. Ill be glad to post my computer parts.

    1024 width, 768 height. hide hypercam window, capture layered/transparent windows(may slow down performance), rate in frames per second, Record (10), playback 10, Cursor, full frame capture ratio 1 (1 to capture every frame), key frame every 100 frames, Video compressor, (auto select) strongly recommended, (this is out of cinepak codec by radius, DivX 6.9.2 Codec(2 logical cpu's), full frames, (uncompressed), Intel Indeo video 4.5, Microsoft video 1, VP60 simple profile, VP61 advanced profile, xfire videocodec, xvid mpeg-4 codec) Keep in mind all of these are other choices in video compressor, as i chose auto select, I use a usb headphone set, 2 channels, 16 bit sample size, 22050 samples per second and star size 6 pixles. ( all of this is pretty much default)

    I use divx, Each video is about 9-13 minutes long (I keep a timer that goes off at 10 giving me time to wrap up and explain what happens in the next video)

    I need help, Ive been trying to figure this out on my own for 3 months. Of course on and off, with other priorities, any help would be greatly appreciated.
    Last edited by Assassin-Reaper; April 21st, 2011 at 01:10 PM.

  2. #2
    Ultimate Member bigBonehead's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    East Chamunga
    Posts
    2,362
    Use a higher sample rate on the sound... At least 44.1 Khz, 48K being even better.
    ◄ it is what it is ►

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    the highest it says it has is 44100 samples per sec (sry for getting back so late)

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    bump. Any way I can make it so I get higher sample rate

  5. #5
    Ultimate Member bigBonehead's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    East Chamunga
    Posts
    2,362
    Reported

Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above.

What planet do we live on?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video/Audio out of Sync
    By R1Chap in forum Multimedia and Audio
    Replies: 0
    Last Post: May 1st, 2005, 12:42 PM
  2. video and audio out of sync
    By aaron8409 in forum Multimedia and Audio
    Replies: 2
    Last Post: December 6th, 2003, 09:29 PM
  3. Video out of sync in Dos mode
    By 7500man in forum Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: July 29th, 2003, 04:07 AM
  4. Video and Audio Out of Sync
    By Chiguy in forum Multimedia and Audio
    Replies: 7
    Last Post: July 1st, 2003, 12:04 AM
  5. video and sound out of sync
    By jennimata in forum Multimedia and Audio
    Replies: 5
    Last Post: January 20th, 2003, 08:38 PM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc