Reply to Thread

Post a reply to the thread: Weird problem/headset related

Your Message

If you are already a member Click here to log in

What is the color of the sky?

 

You may choose an icon for your message from this list

Additional Options

  • Will turn www.example.com into [URL]http://www.example.com[/URL].

Subscription

Topic Review (Newest First)

  • February 21st, 2012, 03:44 PM
    electric
    have you check that your device is showing up in

    control panel>>sound>>recording

    if your device is working it will show up there

    usually i use the jacks on the back of the computer unless chance of a screw up
    [jack is hardwire]

    front not so,if computer gets bump may dislodge cable connected to front panel
  • February 17th, 2012, 04:55 PM
    naRq
    Hello, thanks for the welcome

    It is an on-board sound card.
    The headsets were not USB. they had audio jacks. I im plugging them in from the jacks in front of the computer.

    Yes, i tried it on another computer

    Bought yet another headset today, this time a USB one, god help me!
  • February 17th, 2012, 11:34 AM
    stroyal
    Welcome to TechIMO!

    Can't say I have ever heard of a sound card destroying a mic, but anything is possible.

    Is this on-board, or a dedicated sound card?
    If dedicated what brand model?
    Is this USB, or are you plugging into the sound card?

    I assume, you tested them in another computer.
  • February 17th, 2012, 07:52 AM
    naRq
    bump
  • February 16th, 2012, 06:30 PM
    naRq

    Weird problem/headset related

    Hello techimo people!
    I have the weirdest problem regarding my headset(s).

    I've bought some razer headset for about 70 Euro, after a month, my mic wont work. My friends/family cant hear me on skype etc etc. Im just thinking, its ok, must be a problematic headset.

    Getting a new one the next day (non-razer).
    after a month, mic burned out again. This cant be a coincidence.. Here i im again, buying a new cheap headset (10euro). This one lasted for more than a month, but its broken again. dunno what to do, is it a sound card problem? is it my bad luck and all of the headsets are braking? I think there is a problem with something else other than my headset.

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc