+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    719

    PC would occasionally restart after gaming a while

    When I switch my Audigy LS card to 24bit instead of 16bit (for the "bit depth") and when I play games, it would 'occasionally' just crash and reboot itself.. sometimes after 10 minutes, sometimes after 45 minutes (on different games)

    However, if I leave it at 16bit, then this problem wouldn't occur.. Any ideas?

    My guess would be on the 400w generic PSU ?? Could that be a reason ?
    Last edited by silvest; November 24th, 2004 at 01:51 PM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    719
    Oh yeahh, also CPU temp is 40C idle..

  3. #3
    ph34r t3h g04t Whir's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Kingsford, MI
    Posts
    30,248
    Blog Entries
    7
    Probably just a driver issue. Going from 16 to 24 bit shouldn't affect power draw by anywhere near enough to notice.

    The Audigy series isn't known for its stability.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    719
    arghh.. anyway to overcome it ??

    Or should i just stick to 16bit ?? (dun realli know 16bit 24 bit, but since it is capable of 24bit, why not :P)

Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wireless LAN Gaming
    By erethryn in forum Networking and Internet
    Replies: 12
    Last Post: November 4th, 2004, 09:56 PM
  2. Outlook problem...
    By Rand Dusing in forum General Tech Discussion
    Replies: 6
    Last Post: September 13th, 2003, 10:14 PM
  3. Can't renew IP/Connect to net
    By hhh8785 in forum Networking and Internet
    Replies: 6
    Last Post: September 4th, 2003, 06:29 PM
  4. Forums
    By ravin in forum IMO Community
    Replies: 16
    Last Post: October 10th, 2002, 12:20 AM
  5. Modem Stuck on Open
    By davidc in forum Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: May 30th, 2002, 08:35 PM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc