+ Reply to Thread
Results 1 to 13 of 13

Thread: pc wont boot

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8

    pc wont boot

    ok my pc, i jus got new PSU, 535W, i plugged it to da PC, it starts up but no signal on the motherboard, then i thought it was the video card problem, i tried it on my old pc, still da same, then i tried wit the old pcs video card, 9250 , it works on da old pc but not on the new PC, then i tried it again on da old pc it doesnt work n e more... wats da problem and how can i fix it?

  2. #2
    What? SoloCamo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Burning in Florida
    Posts
    15,217
    Blog Entries
    4
    what are your system's specs?
    Main PC: AMD FX-9590 / 16gb DDR3 2400 / AMD R9 290X @ 1100 Core & 1350mhz Mem / Win7 Pro 64bit
    Linux Boxr: AMD FX-8120/ 4gb DDR3 1866/ Nvidia GTS450/ Ubuntu 12.04
    Laptop: HP-Compaq nc8430/ Intel CoreDuo T2400 / 2gb DDR2 667/ Ati x1600 / WinXP Pro 32bit

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    P4 3.2ghz, ASUS P4P800S-X, 768DDR400 ram kingston, 80gb 2mb 7200rpm, Enermax 535W, Radeon 9800pro

    old pc: p3, 733mhz, 768 sd ram, radeon 9250

  4. #4
    What? SoloCamo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Burning in Florida
    Posts
    15,217
    Blog Entries
    4
    have you recently installed any new hardware on it?

    also, try booting with the essentials, CPU, graphics card, harddrive
    Main PC: AMD FX-9590 / 16gb DDR3 2400 / AMD R9 290X @ 1100 Core & 1350mhz Mem / Win7 Pro 64bit
    Linux Boxr: AMD FX-8120/ 4gb DDR3 1866/ Nvidia GTS450/ Ubuntu 12.04
    Laptop: HP-Compaq nc8430/ Intel CoreDuo T2400 / 2gb DDR2 667/ Ati x1600 / WinXP Pro 32bit

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    ya tried everything and nope didnt install any new hardware, also i kinda think da AGP slot is fried now... cuz da old pc was workin fine, until i plugged da 9800pro into it..

  6. #6
    Ultimate Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada [Maritimes]
    Posts
    1,266
    do you realize that a 9800 pro needs its own power source and not
    relay on the AGP slot for power

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    yes i noticed dat... rite now 9250 doesnt work aswell..

  8. #8
    Senior Member beastgreeley's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    572
    Did you plug the four pin power plug in too?
    Old Cranky and hard of hearing
    I-5, 3450 socket 1155, 16gb 1066ram corsair vengance
    PNY GeForce GTX 670

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    yep i did.. basically everything seems fine and all but when i turn on da pc, monitor gets no signal dats basically it... wonder wats wrong wit it... hope AGP slot aint fried.. or could CPU be fried? :EEK:
    Last edited by x1kc; July 3rd, 2005 at 12:35 AM.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    mayb i should try a bios reset? but how do u perform 1?

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    n e ways.. i jus turned on the PC hopin it would work, but instead, i started smellin a burnt smell... so i quickly turned off da pc

  12. #12
    Senior Member beastgreeley's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Colorado
    Posts
    572
    The burnt smell is not good, try all your components,(other than the PSU) in other machines to see if they're fried. If it is the PSU that caused this make sure you get rid of it (RMA Warrenty etc).
    Old Cranky and hard of hearing
    I-5, 3450 socket 1155, 16gb 1066ram corsair vengance
    PNY GeForce GTX 670

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    8
    eh ill try my components wit my friend, but rite now im still confused wat could have caused it..

Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above.

What planet do we live on?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Monitor wont turn on, Computer wont boot. HELP plz.
    By Drakarn in forum General Tech Discussion
    Replies: 11
    Last Post: September 30th, 2004, 02:26 AM
  2. pc wont boot
    By mzone99uk in forum Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: September 5th, 2004, 04:50 AM
  3. PC wont boot up
    By dragon7777 in forum General Tech Discussion
    Replies: 5
    Last Post: March 30th, 2004, 06:36 PM
  4. pc wont boot up
    By stewy81 in forum Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: October 16th, 2003, 03:45 AM
  5. computer wont boot even with boot disk
    By angelratgirl in forum Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: August 27th, 2003, 05:17 PM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc