+ Reply to Thread
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    298

    DDE server window not responding

    Recently when i go to shut down my computer it freezes up and i get an error message that says : DDE server window not responding

    Then i have to hit end like 3 or 4 times until the computer shuts down, whats the deal with this ? is it some sort of virus ? anyone have any ideas as to what i can do to fix this ?

    I'm running windows xp home edition.


    thanks
    Last edited by djm1k0; September 27th, 2005 at 11:52 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    298
    bump

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    298
    does anyone know how to disable this or if it's needed or not. hmm i'm surprised no one has responded to this after doing a search it seems to affect a lot of people on the net but no one knows anything.

  4. #4
    ska7ing away..... doddsy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    a long way from home
    Posts
    9,341

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    298
    yeah i found that however allit says is to contact microsoft for a hotfix. any idea what this hot fix is or do i really need to call microsoft ?

  6. #6
    ska7ing away..... doddsy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    a long way from home
    Posts
    9,341
    the hotfix for sp2 (assuming you are running sp2 would appear to be that user32.dll file..........

    google it. you might find it freely available.......

    or maybe a free call to msft would not go amiss.........

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    298
    Quote Originally Posted by doddsy
    the hotfix for sp2 (assuming you are running sp2 would appear to be that user32.dll file..........

    google it. you might find it freely available.......

    or maybe a free call to msft would not go amiss.........
    thank you i will try both and i'll follow up with the outcome.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by djm1k0 View Post
    does anyone know how to disable this or if it's needed or not. hmm i'm surprised no one has responded to this after doing a search it seems to affect a lot of people on the net but no one knows anything.
    TRY THIS:Click Start, click Control Panel, click Performance and Maintenance, and then click Administrative Tools.

    Double-click Computer Management, double-click Services and Applications, and then double-click Services.

    In the Details pane, click Network DDE.

    On the Action menu, click Properties.

    On the General tab, in Startup type, select disable, and then click OK

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    2

    DDE Sever Window Not Responding

    TRY THIS:

    Click Start, click Control Panel, click Performance and Maintenance, and then click Administrative Tools.

    Double-click Computer Management, double-click Services and Applications, and then double-click Services.

    In the Details pane, click Network DDE.

    On the Action menu, click Properties.

    On the General tab, in Startup type, select disable, and then click OK

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1

    acrobat could not connect to the dde server

    i've been having major invasion problems on my pc. i am a novice but i use alot. please let me know if and why i would have a dde server on my personal pc.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1

    tried what you suggested and disabled it

    and it worked like a charm for a while but it re-appeared magically after about a week - yet it is still disabled.
    what to do?
    Thank you
    Erez

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1

    Smile SET TO MANUAL

    I had the same problem and when I looked in services it was already disabled...So I set it to manual and the problem is no longer there

    Thought I'd let ya know as everyone just says disable it everywhere I look
    Last edited by Discombobulation; August 24th, 2010 at 07:45 PM. Reason: Added title

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    I uninstall the anti-virus software program ( which is Shaw Secure in Vancouver, BC, Canada ). Also install C Cleaner software to clean the registry, reboot computer each time ...all unclosed windows including DDE server shut down properly. You can give it a try!

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    Dynamic Data Exchange

    Utilised in Windows for Cut and Paste clipboard operations. Disable it and you wil lose this facility.
    Wikipedia gives more info.

Quick Reply Quick Reply

If you are already a member, please login above.

What planet do we live on?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Turning off Shutdown Window in 2003 Server
    By Sixpac_XP in forum Applications and Operating Systems
    Replies: 5
    Last Post: July 18th, 2005, 12:48 AM
  2. DDE Server Window
    By John24689 in forum Applications and Operating Systems
    Replies: 0
    Last Post: June 26th, 2005, 11:09 AM
  3. Network DDE + DDE DSDM
    By War_Hawk in forum Networking and Internet
    Replies: 1
    Last Post: May 22nd, 2004, 03:40 PM
  4. UD server not responding???
    By Cruez in forum Distributed Computing
    Replies: 4
    Last Post: February 11th, 2002, 09:22 AM
  5. Using DDE Share?? peh?
    By surreal in forum Applications and Operating Systems
    Replies: 7
    Last Post: January 13th, 2002, 07:31 PM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2014 All Enthusiast, Inc